maandag 24 september 2012

De onwaarschijnlijke reis...








"Op een dag ontvangt de gepensioneerde Harold Fry een brief van een vriendin van lang geleden, ene Queenie Hennesy, die hem schrijft dat zij kanker heeft. Als Harold zijn steunbetuiging in de brievenbus wil doen, besluit hij spontaan om toch maar door te lopen en persoonlijk afscheid van Queenie te nemen.
Dat het hospice waar Queenie haar laatste levensdagen slijt zo'n duizend kilometer verderop ligt, neemt Harold op de koop toe.
Tijdens zijn pelgrimstocht ontmoet Harold allerlei mensen, die hem hun levensverhaal vertellen. Langzamerhand komen we te weten hoe het leven van Harold en zijn echtgenote Maureen is gelopen en waarom hun aanvankelijk zo liefdevolle verhouding in de loop der tijd zo verkild raakte.
De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry is een prachtig, boeiend en ontroerend verhaal. Ik heb er van begin tot het eind van genoten! "



Ik ook...!
een absolute aanrader !!!




'Ik ben onderweg. Je hoeft alleen maar te wachten. Want ik ga je namelijk redden. Ik zal blijven wandelen en jij moet blijven leven.' - Harold Fry 

Wanneer Harold Fry op een doordeweekse ochtend het tuinpad afloopt om een brief te posten, weet hij nog niet dat hij op het punt staat om naar de andere kant van het land te lopen. Hij draagt geen wandelschoenen, heeft geen kaart of kompas, geen regenjas of telefoon. Hij weet alleen dat hij moet blijven lopen. Om iemands leven te redden. 

Harold Fry ontmoet op zijn pelgrimstocht naar Berwick-upon-Tweed allerlei mensen die hun verhaal aan hem vertellen en een enkeling neemt deel aan zijn reis. Zijn vrouw probeert thuis te begrijpen waarom Harold vertrok, en besluit uiteindelijk hem zelf te gaan zoeken. Ondanks de afstand tussen beiden komen ze steeds dichter tot elkaar en herinneren ze zich het drama waardoor hun liefde levenloos werd.